polhjgvcfgvghbjk

 

Världens finaste varmblod

 
Åhh, idag gick allt så himla bra! vaknade upp på ett inte så bra humör men det ändrades såfort jag kom till stallet och skulle ta in Flisan. Hon kom och sprang fram till mig och gnäggade, snuttis häst♥ Ridpasset gick ännu bättre, inte för att vi tränade något speciellt eller så, testade ju bara olika bett. Det jag inte trodde skulle funka var det som funkade bäst, det 3-delade tränsbettet. Gick nästan lika bra som på kimblewick, det enda var väl bara att man fick "dra" lite mer i henne för att få någon reaktion men det funkade jätte bra faktiskt.
Nu ligger jag med en hemsk huvudvärk, ska ta en pn och sen är det bara dra sig upp för att städa och packa.

~

Den här hästen betyder verkligen allt för mig, hon är en av mina allra bästa vänner. "Hunden är människans bästa vän" äh fuck that. Jag personligen upplever ett starkare band mellan häst och ryttare.
Enda sen Flisan hade sitt "kolik anfall" eller vad det nu än var har jag varit livrädd för att hon ska försvinna ifrån mig. Tänker jämt tankar om hur hemskt det skulle vara om vi mitt i allt inte skulle ha råd att ha kvar henne och massa sådant svammel. Om det skulle hända vet jag inte vad jag skulle ta mig till. Vi har kämpat igenom så mycket tillsammans, när jag fick henne var hon inte ens nära på samma häst som hon är idag. 
Är jätte nöjd över mitt arbete med henne, visst har det varit dagar då jag bara velat hoppa av och sätta mig och grina och helt enkelt ge upp med henne. Men jag har kämpat på.
Dom flesta tänker nog bara "Men det är ju bara en häst". För mig är det verkligen inte BARA en häst. Det är så mycket mer än det.
Taggar sjukt mycket till att flytta henne, men det blir ju bara om allting löser sig. Visst överlever vi mitt ute i skogen men vi har inte tillgång till en riktig ridbana och att ha ridhus är ju väldigt bekvämt. Vi har inte dom möjligheterna till att utbilda oss vidare som nuläget ser ut, just pga problem med ridbana och det, vill även börja gå kurser och sånt. Är beredd på att verkligen satsa på oss nu! Det som står högst upp på listan just nu är dock att få köpt oss en riktigt bra dressyrsadel så vi kan fortsätta.
Världens finaste varmblod, First Things First♥

Bett

Imorgon har jag planerat ett pass för Flisan som inte ska inehålla något särskilt alls faktsikt, ska bara testa rida henne på mina 3 olika tränsbett och se vilket hon går bäst på så att jag kan börja variera mellan kimblewicket och ett tränsbett, ska vi någon gång kunna tävla dressyr måste vi ju först kunna rida på tränsbett.. det har dock varit rätt meningslöst att ens försöka stoppa in ett i munnen på henne, hon tar bara tag i det och lyssnar 0.
Står mellan rakt eggbett, D-ringsbett eller vanligt 3-delat tränsbett. Kommer inte stoppa in ett 2-delat i hennes mun i alla fall, det är en sak som är säker!
Har även varit på Krf tidigare i veckan och pratat lite, vi får se om våran flytt blir av! ;)
Tog några skärmavbilder ifrån en film från förra sommaren, här rider jag henne på D-ringsbett.
Men jag måste erkänna att såhär fint gick hon verkligen inte hela tiden, var bara några få steg hon klarade av att hålla sig i form. Dock gick hon inte i sååå bra med kimblewick på den här tiden heller, mycket har hänt sen dess så nu ger jag tränsbetten ett försök igen! Kimblewicket är det i alla fall inga problem med, det funkar hon hur bra som helst på, håller sig i form i både skritt, trav och bitvis i galoppen, den har vi just börjat med så det är ju inte så himla konstigt.

♡ One year ♡

 Idag har det varit vi i ett helt år, 365 dagar och 8760 timmar. 

Det har varit ett år med en herrans massa motgångar men även medgångar. Det har verkligen inte varit lätt alla dagar, men vi har klarat oss igenom allt. 

Blir alltid lika glad när jag ser dig, blir helt varm i hela kroppen. Du är världens finaste person.

Är så himla glad över att jag har fått lära känna dig, tack för att jag har fått göra det. Tack för att du alltid funnits där för mig när jag inte haft det så lätt, tack för att du har stått ut med mig, tack för allting. Med dig kan jag verkligen vara mig själv, du är så bra på alla sätt och vis, helt enkelt bäst!

Ingen kommer någonsin förstå min kärlek till dig, älskar dig nu och för alltid världens underbaraste pojke! ♡ 


Onsdag

Idag har jag hängt i stallet, första gången jag red på typ 1 vecka.. har inte orkat eftersom vädret har varit skit.
Nåja, trots att både jag och Flisan höll på att blåsa bort och Flisan hade stått var hon ändå inte så pigg som jag trodde, vilket var skönt eftersom min rygg verkligen inte är som den ska för tillfället.
Nu har jag och pappa pratat lite också, vi har planer på att flytta Flisan till Krf. Det skulle vara betydligt skönare än att ha hon mitt ute i skogen typ, jag vill ju dessutom ha tillgång till en RIKTIG ridbana och inte en gräs ridbana.. Dock kostar ju inackorderingen en hel del i månaden men det skulle vara så mycket lättare att ha henne där, det jag tycker skulle vara hemskast är att skilja henne från Popcorn och Foxan.. men men! Vad ska man göra? måste man så måste man ju.
Bortsett från allt hästsnack så har jag inte så mycket mer att meddela er om, har duschat och så, så ska bädda ner mig i sängen och somna till pll nu. Imorgon är det även min och Stoffes 1 års dag, tänk vad tiden går snabbt ändå.

jåååååå i brist på annat bara


Måndag

Skola till 1, ner till stan, tjorva med buss, hemsk mensvärk, jobbig inlämningsuppgift.
Min dag har faktiskt inte varit så hemsk som den låter, åkte till min pojke ikväll och gosade med honom i någon timme, det räddade min måndag helt klart, dessutom hade han varit gullig och köpt choklad åt mig, världens bästa♥ Har gjort mina 50 squats och ska snart ner och duscha, sen kallar sängen på mig! imorgon blir det stallet, om det inte är skitväder.. då orkar jag inte. Är äckligt trött, det enda jag vill är att få sova. 
Kom just på att jag går till halv 4 imorgon, lovelife! eller? nej usch.

Squat challenge

Nu kör jag igen, typ 10onde försöket nu.. haha, lyckas aldrig göra mer än 150 blir så less..

As long as we're together, does it matter where we go?

4 från veckan.
 
Har varit den första riktigt jobbiga veckan på länge, ändå har vi haft det jätte lugnt i skolan men gissar att jag har sovit alldeles för lite. Har i alla fall haft skolfoto, direkt efter idrotten fyfan. Ridit ut på en helt tokig Flisan som bara ville busa. Sett massa Harry P, myst med min pojke osv. Igår for jag och åkte bil och grillade med några, bra kväll trots lite "drama". Nåja det löste sig ju i alla fall!
Idag vaknade jag upp kring 8 bredvid min pojke, vad är det med mig? kan inte sova länge nåmer även fast jag är så trött så jag bara vill dö, blää. Tog mig iväg till stallet kring 12 någon gång, har stått och målat från det till kring halv 8, känns en hel del i kroppen måste jag säga.. Nu har jag kommit hem till mamma och ska gå ner och duscha, sen ska jag göra en smoothie och lägga mig och mysa till pll, tyvärr utan min snuttis inatt.. hemskt. Längtar redan tills det är helg igen. Men det är bara att kriga sig igenom denna vecka också. Jag överlever förhoppningsvis. Godnatt!

Det här med sadlar..

Kommer mest troligt få sålt min sadel inom kort så då har jag äntligen råd att köpa en ny. Har kollat runt på en himla massa olika hela dagen, men har inte blivit så mycket klokare av det.
Jag har i alla fall några krav, och det är att det ska vara djupt säte med stora knästöd, helst utanpåliggande för det ger såååå bra stöd. 
Nu har jag i alla fall fastnat för en sadel, en KenTaur Electra, har hittat en för samma pris som jag kommer få för min så det är ju helt perfekt! Nu håller jag bara tummarna att den inte hinner bli såld.

Har tråkigt

•Fula ögonbryn är något av det värsta jag vet, och nu menar jag inte att mina är helt perfekta osv för det är dom inte
•Även fult löshår.. alltså när det syns jätte mycket eller är helt "trådigt" där nere
•Nu blir det lite mycket "det värsta jag vet" men dubbelmoral hör också till det
•Thaimat är bland det godaste som finns!
•Jag är jämt rädd för att förlora någon av mina nära och kära
•Jag brukar tro på drömmar eftersom jag ofta drömmer om vad som kommer att hända
•Jag älskar ananas!
•Jag tycker inte att jag passar i någon annan hårfärg än blont
•Mitt hår har aldrig blivit längre än typ 15-20cm nedanför axlarna eftersom jag alltid har plattat sönder det så att topparna har gått av..
•Jag blir alldeles för lätt avundsjuk, även fast jag inte har någon anledning till att bli det.. hatardet.
•Jag är överkänslig, gråter för minsta lilla, om något är fint, när jag blir arg osv, det kan vara rätt jobbigt ibland
•Jag vill pierca naveln men jag vågar inte eftersom jag tror att det ska göra förjävla ont
•Hatar att ha på mig klänning på avslutningar och sånt dära, känner mig bara obekväm i det
•Jag vill bli brunett eller mörkblond, men vågar inte..
•Jag verkligen hatar mina lår
•Jag älskar att duscha men hatar att blunda för jag tror att när jag öppnar ögonen kommer någon stå där och typ mörda mig eller nåt haha
•Jag skulle aldrig överleva utan min ögonbrynspenna, resten kan vara bara jag har den
•För ca 2 år sen ramlade jag av en häst och blev påsprugen, har fått problem efter det först nu, har ont i ryggen väldigt ofta
•Jag är en sån person som håller allt för mig själv, har nästan aldrig hänt att jag har berättat för någon om jag har mått dåligt över något osv
•Jag har en smilegrop på bara ena sidan
•Jag är otroligt lat när det gäller skolan
•Jag litar nästan inte på någon, har väldigt svårt för att lita på folk.. "Lita aldrig för mycket på någon, för den du litar på litar även på någon annan" Finns nog bara en enda person som jag litar på till 110%, som vet allt om mig osv.. 
•Folk som stirrar som om dom aldrig har sett en människa förut är också bland det värsta som finns
•Jag älskar att få massage
•Något av det jobbigaste jag har behövt göra var att sälja min gamla häst..
•Jag älskar sommaren, men vem gör inte det?
•Jag älskar blåa och bruna ögon
•Jag stör mig på folk som tror att dom är mycket bättre än andra 
•Såfort jag har något problem eller mår dåligt över nåt och någon frågor typ "Hur är det?" stänger jag bara ute den och brukar oftast inte svara osv
•Jag har alltid väldigt höga förväntningar på mig själv och andra, sen slutar det oftast med att jag blir otroligt besviken
•Jag har världens bästa pojkvän, är så himla glad över att jag har honom!♥
•Jag måste jämt ha något att göra, har jag inte något att göra blir jag sur och irriterad, kan bli så less på att inte ha något att göra så att jag börjar grina hah
•Jag blir alldeles för lätt uttråkad ↑
•Om det är något som jag verkligen hatar så är det skolan, skulle helt ärligt vilja säga att jag blir deprimerad av den, det är jämt så stora krav på en och man förväntas alltid göra så bra ifrån sig och blablabla..
•Hatar också när någon säger åt mig vad jag ska göra 
•Jag tar åt mig av saker väldigt lätt, även fast det bara är skämt eller något oseriöst 
•Mitt humör är verkligen som en berg och dalbana, fattar inte hur alla står ut med mig ibland 
•Min säng är en av dom bästa platserna som finns
•Jag använder i princip aldrig mitt löshår eftersom jag tycker att jag ser ut som en liten fjortis med det
•Jag övertänker alltid saker, vilket oftast leder till att jag blir väldigt nere
•Jag tycker om min hästis jätte mycket, fattar inte hur jag ens kunde tänka tanken att sälja henne för några månader sen
•Jag älskar att göra spontana saker
•Jag har jätte dåligt minne
•Jag tycker att det är jätte jobbigt med folk som beter sig olika beroende på vilka dom är med, varför inte bara vara sig själv? 
•Jag älskar att sjunga, kan stå och göra det hur länge som helst! Dock är det inte en enda person som har fått höra mig sjunga seriöst
•Jag älskar att äta frysta hallon, det är så gott
•Jag har börjat Barn & Fritidsprogrammet och jag trivs jätte bra där
•Efter jag gått klart alla 3 år ska jag mest troligt läsa vidare till polis, beroende på vad jag kommer orka..
•Jag har en cross, och jag tycker det är jätte kul att köra, men nu har den bara stått dom senaste månaderna eftersom jag blev less när jag aldrig testade växla haha, men nästa sommar ska jag ta upp körandet igen
•Jag har jobbat med att köra traktor 3 somrar irad nu, det måste vara det tråkigaste som finns vissa stunder, men det är ändå kul på något sätt, inte speciellt ansträngande heller
•Jag har alltid uppsatt hår, orkar inte stiga upp typ 30 min tidigare och fixa det som förr
•Jag kan inte ha det utsläppt ofixat heller för det ser ut som fan enligt mig, lockiiiiigt usch
•Jag lyssnar jämt på musik, då jag inte gör det blir jag lätt uttråkad "no music, no life"
•Jag tycker verkligen inte om mitt useénde, är bra på att jämföra mig själv med andra o sånt där
•Jag älskar Tomorrowland, åhh vad jag vill dit
•Varje gång jag äter grädde börjar jag må jätte dåligt
•Jag blir jätte lätt påverkad av andras humör, är någon sur känner jag av det direkt och blir sur själv inom bara några sekunder
•Jag är väldigt bra på att slösa pengar på onödiga saker
•Älskar att fota, men hinner nästan aldrig göra det
•Jag har perioder då jag kan vara väldigt nere
•Älskar mysiga kvällar, bara ligga och ta det lugnt, se film med tända ljus och sånt där åhh
•Jag är alldeles för dålig på matte, fattar knappt något.. räknar alla a uppgifter bara, och a är det lättaste
•Jag försöker spara ut mitt hår men det går sååå segt
•Jag är väldigt beroende av min telefon, håller jämt på den, kan gå in och kolla instagram tillexempel och sen låsa den, sen gå in och kolla igen bara någon minut efter
•Jag längtar så mycket tills jag fyller 18
•Engelska och Matte är dom värsta ämnena enligt mig, ändå är engelska det jag har haft högst betyg i
•Jag kan stå i duschen hur länge som helst
•Min garderob består nästan bara av svarta kläder, eller mörkare färger. Har något ynka plagg som är färgglatt.

Bra


Då var helgen över

Har haft en jätte bra helg faktiskt! Fredag tog jag det bara lugnt tillsammans med min pojke, dock vaknade vi upp klockan 8 på Lördag morgon, hemskt.. Nåja, pappa hämtade oss kring typ 11.
Senare mot kvällen kom tjejerna och vi firade mig, fyllde ju år i Tisdags. Fick en jätte fin tårta av Alexsandra, Tiina och Hanna, god var den också!
Fick sovsällskap av min pojke sen också, och imorse vaknade vi också upp kring 8.. hat åt skolan som helt har ställt om mina mornar. Har varit trött och väldigt seg hela dagen..
Har haft ett litet vuxen kalas idag, fick en chock då jag kom in i mitt rum, hade fått en ny säng och en ny stor tv, så himla nöjd.
Har fått annat också, laddar bara upp bilden så får ni se vad själva, orkar inte börja skriva vad det är osv.. inte alls sugen på måndag imorgon.. ska dessutom till läkaren efter skolan och kolla upp min rygg, jag vill inteee.
Tycker verkligen "I love horses" tröjan och mössan var söt, haha!

16 år

Idag vaknade jag upp  till"Ja må hon leva", fick frukost på sängen, alltid lika mysigt!
Sen var det bara att stressa på med smink och kläder och åka iväg till skolan. Skoldagen har varit.. seg.
Känner ingen motivation till att stiga upp på mornarna just nu, redan less.. nåja, det går över på ett tag.
Annars så har jag väl haft en helt OK födelsedag, varit med min pojke hela dagen, fikat butterkaka och schwarzwaldtårta, har till och med unnat mig själv chips och choklad. Känner ångest redan!
Blir vuxen kalas hos pappa till helgen så då tänkte jag lägga upp det jag fått osv, orkar inte börja med det nu eftersom att jag bara har fått en present hittils.
Har inte så mycket mer att berätta.. igår fick vi våra nya datorer, materiell kärlek<3 oså var jag till stallet, målade lite på bommarna, var med älskling och så avslutade jag med att fara ut och träna galopp med en hel tokig häst.
Nä nu ska jag gå ner och duscha och sen avrunda denna dag med pll och lite mer choklad, vi hörs.

Tävling

I veckan gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle göra, anmälde mig till western tävling med Hamrex.
Har varit hos Juliah varannan dag och tränat som ett tok, jag har ju i prinicip ALDRIG ridit western.
Idag var det dags i alla fall, tävlingsdagen, höll på att dö av nervositet eftersom det var min allra första tävling.
Dock så släppte det såfort jag kom in på banan, slutade på en delad 4e plats.
Tyckte inte alls att det var illa för att vara min allra första tävling, är jätte nöjd.
Nästa år när tävlingssäsongen drar igång igen kommer jag nog dock att tävla med Flisan, hon har kanske inte rätt temperament för western men det är värt ett försök!
Aja, efter vi hade kommit hem från tävligen red jag det finaste passet med Flisan någonsin tror jag, hon var så himla fin. Hon höll sig i en sakta, och fin samlad trav hela tiden, kunde till och med rida med långa tyglar hela tiden. Gud vad jag gillar den hästen, min själsfrände ♡

i can't drown my demons they know how to swim

1. Spel 2. Gott 3. Mys i min älskade säng 4. Rejs med Flisan 5.Jag 6. Gott
 
Hej, har tänkt blogga hela veckan men har inte haft någon större lust.. nå i alla fall så överlevde jag första veckan av skolan, var dock helt slut i fredags kväll. Vi fick sluta ca 1 timme tidigare men stannade kvar och pratade om lite saker, om jag ska byta till lärling eller om jag ska fortsätta med det vanliga pedagogiska arbetet. Har beslutat att jag blir kvar på pedagogiskt arbete, i 2an ska jag lägga till extra kurser så jag får behörighet till högskola. 
Sen tänkte jag läsa vidare till psykolog eller kanske polis. Men kan säkert hinna ändra mig men men.
Igår sov jag hos älskling♥, satt och spelade hela kvällen typ, sen såg vi Wallander i några minuter tills vi somnade. Idag har jag hängt i stallet i någon timme, har just kommit hem till mamma, ska städa och packa nu sen åker jag vidare till pappa.

RSS 2.0